Следвайте Гласове в ТелеграмНаправихме всичко необходимо да спасим човешки животи и

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНаправихме всичко необходимо да спасим човешки животи и
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Щом мост изглежда добре, кой проверява здрав ли е бетонът

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Направихме всичко належащо да спасим човешки животи и да предупредим хората. Не изпитвам терзания. Това сподели в ефира на " Офанзива с Любо Огнянов " кметът на Царево Георги Лапчев.

Градът беше наводнен след значителни превалявания, а четирима души изгубиха животите си. Прокуратурата разгласи, че има данни за закононарушение, в резултат на което след бедствието има жертви. Всички мостове са изчислявани за 100-годишен интервал напред, тъй че якостта на оборудването, на което изгубиха животите си майка и щерка, е било по отношение на нормите, безапелационен е градоначалникът.

На въпрос дали локалната администрация има обвързване да ревизира здравината на мостовете, кметът съобщи: „ Кметът и администрацията дават отговор по 230 закона. Сигурно някъде в някоя разпоредба може и да има някакъв период. В последна сметка, когато наподобява добре, когато няма обрушвания, не мисля, че някой ще тръгне да прави някакви задълбочени изпитвания на това бетонът здрав ли е, или не. Ако е имало обрушвания, ние сме го поправяли с частични поправки ”. По думите му са сменяни плочки и мостът е преасфалтиран, само че главен ремонт няма спомен да му е юридически.

Лапчев не участва на погребението на ръководителя на районния съд в Царево Мария Москова и щерка й доктор Даниела Йорданова, което бе през днешния ден. Те починаха при потопа в Царево на 5 септември.

 

Източници: " 24 часа ", NOVA

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР